Új logó (kicsi)
}

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00-16:00
Kedd: Zárva
Szerda: 8:00-17:00
Csütörtök: 8:00-16:00
Péntek: 8:00-17:00
Szombat: 9:00-12:00

Központi e-mail címünk:

info@tabikonyvtar.hu

Telefonszámunk:

+36-84 /525-212

Címünk:

8660 Tab,
Ady Endre utca 5.

Online okos(k)odó – Kézikönyv gamer gyerekekhez

(A világ legrövidebb kézikönyve)

Ha van gyermek a családban, érdemes elolvasni.

A képre kattintva elérhető a kiadvány.

 

A „Gyerek a neten” oldal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Internet Hotline internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálatának gyűjteménye a fiatalok digitális szokásainak megértéséhez. (Szavak, témák és kvízek a digitális nevelés világából.)

A Gamestar magazin szerkesztőivel együttműködve elkészítették a „Kézikönyv gamer gyerekekhez” című kiadványt.

„Hat rövid fejezetben ezúttal nem egy játékhoz, hanem magukhoz a játszó gyerekekhez adunk kézikönyvet – szülőknek. A lehetetlen feladatra együtt vállalkoztak a GameStar szerkesztői és az NMHH Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ oktatói, akik közül többen maguk is játékosok.

Olyan szülőt képzeltünk el olvasóként, aki még csak ismerkedik a játékok és játékosok világával, de hamar belemelegszik, és szeretné örömét is lelni ebben a kalandban. Nekik foglaltuk össze röviden, miért játszanak a gyerekek, és miért jobb, ha mi sem maradunk ki belőle, hogy mivel és mennyit is játszhatnak, hogyan kerüljük el a költségcsapdákat, mit kezdjünk az online bántással, és milyen szülői teendőnk lehet a streamerekkel. Egyszóval: hogy kezelhetjük ügyesebben a játszó gyerek beállításait, és juthatunk el vele biztonságban a legérdekesebb, közös pályákig. És persze hogy mikor érdemes megnyomni a stop gombot…”

Megszakítás